Garantie

Wettelijke conformiteit

Volgens de Nederlandse wet moet een gekocht product, in ons geval een voertuig, voldoen aan de redelijke verwachtingen die een consument ervan mag hebben. Dit wordt vaak aangeduid als de 'wettelijke conformiteit'.

Het is belangrijk om te weten dat deze wettelijke garantie niet geldt voor normale slijtage, onjuist gebruik of schade veroorzaakt door de koper zelf. Daarnaast kan het type garantie dat wordt aangeboden door ons óf fabrikant aanvullende voorwaarden bevatten.

Als er problemen zijn met een gekochte auto bij Just Buy A Car B.V., is het raadzaam om contact met ons op te nemen via telefoonnummer 06 - 53 24 36 02 of info@justbuyacar.eu. Samen kijken we dan naar een passende oplossing.

Nieuwe auto's worden vaak geleverd met een fabrieksgarantie. Deze garantie wordt verstrekt door de autofabrikant en dekt meestal bepaalde defecten of problemen gedurende een bepaalde periode of kilometerstand. De voorwaarden van de verschillen per fabrikant.

Real Garant

Ondanks dat onze auto’s streng gecontroleerd zijn en in uitstekende staat worden geleverd, is een toekomstig gebrek niet uit te sluiten. Just Buy A Car B.V. heeft een samenwerking met Real Garant en biedt Elite garantie. Een garantie met duidelijke voorwaarden geeft zekerheid en neemt onrust en twijfels weg.

Met een garantiepakket zijn afspraken over de uitgebreide garantiedekking vastgelegd. Als bewijs van recht op dekking ontvangt u als koper van de auto een garantiecontract van Just Buy A Car B.V.

Zodra de verkochte auto gecontroleerd is en geen
defecten en storingen heeft, melden wij als autobedrijf de auto bij de aflevering aan bij Real Garant voor de gewenste dekking. Eenmaal het garantiecontract is afgedrukt, zij wij voor de garantiedekking gedekt met de verzekering en kunnen wij met een gerust hart de garantie aan u als koper van de auto garanderen.

Voor nieuwe auto’s start de garantieperiode op de eerste dag na het verstrijken van de garantieperiode van de fabrikant.

Voor gebruikte auto’s start de garantieperiode direct bij levering van de auto, tenzij bij levering van de auto de garantieperiode van de fabrikant nog niet is verstreken. In dat geval start de garantieperiode op de eerste dag na het verstrijken van de garantieperiode van de fabrikant.

De Elite garantie biedt een heldere uitgebreide dekking die de fabrieksgarantie benadert. Arbeidskosten en onderdelen van een herstelling onder garantie zijn gedekt, behalve als deze uitdrukkelijk van dekking zijn uitgesloten. Denk hierbij aan:

Onderdelen die onderhevig zijn aan slijtage
Zoals remschoenen, remblokken, remschijven, ophanging, koppeling, banden, e.d.

Onderdelen die periodiek moeten worden vervangen
Zoals filters, bougies, e.d.

Verbruiksgoederen
Zoals olie, brandstof, e.d.

Een gedetailleerde lijst met uitsluitingen is te vinden in de garantievoorwaarden.

Real Garant Garantie

Claimproces

Bij een probleem neemt u contact met ons op. Wij voeren bij voorkeur zelf de garantiewerkzaamheden uit.

Gaat Just Buy A Car B.V. akkoord met diagnose en herstel elders, dan zoeken wij samen naar een werkplaats bij u in de buurt. Een aanvraag voor goedkeuring wordt gemaild naar info@justbuyacar.eu. De aanvraag bestaat uit een toelichting van het probleem, de technische diagnose en de
kostenbegroting voor het herstel.

Herstelwerkzaamheden onder garantiedekking zijn gedekt ná en op basis van de goedkeuring van Just Buy A Car B.V.

De goedkeuring wordt schriftelijk door Just Buy A Car B.V. verstrekt aan de aanvrager.

Om de dekking van de garantie te garanderen moet de auto steeds onderhouden zijn volgens de voorschriften van de fabrikant!

Vergoeding van goedgekeurde reparatiekosten:

De vergoeding van goedgekeurde arbeidskosten is gebaseerd op het uurloon van de garage en de werktijden van de fabrikant.

De vergoeding van kosten voor gedekte onderdelen die vervangen moeten worden is 100%.

De maximale kostenvergoeding is gelimiteerd tot de dagwaarde van de auto in goed functionerende staat.

Voor eventueel niet gedekte reparatiekosten is geen vergoeding van toepassing.

Just Buy A Car B.V. geeft bij het verstrekken van een schriftelijke goedkeuring steeds duidelijk aan hoe de goedgekeurde herstelkosten gefactureerd dienen te worden voor een vlotte en correcte afhandeling van de betaling.

Eventuele uitzonderingen op deze standaard werkwijze zijn altijd terug te vinden in het garantiecontract van Real Garant.

Heeft u vragen over de garantie mogelijkheden?